Istraži ODI2022

Istraži ODI2022

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) čak više od pet stotina znanstvenika i istraživača svaki dan radi brojna zanimljiva istraživanja i pokuse iz fizike, kemije, biologije, medicine te istraživanja mora i okoliša.

Jedan jako mali dio toga znanstvenici IRB-a pokazat će vam na otvorenim danima Instituta 10. lipnja 2022. od 10:00 do 17:00 sati, a koji se ove godine održavaju uživo za školarce, a za širu rodbinu i sve ostale pratitelje pripremili smo zanimljivi online program.

Dakle, vraćamo se programu uživo nakon dvije virtualne (pandemijske) godine, ali i ove godine ćemo održati ODI 2022 u hibridnom obliku. To znači da ćemo dio aktivnosti imati uživo na Institutu, dok ćemo predavanja organizirati u virtualnom obliku preko web stranice IRB-a i društvenih mreža.

S obzirom na to da je 2022. godina proglašena godinom mladih, a upravo su mladi, odnosno školske grupe bile najviše ograničene u svojim aktivnostima izvan škola, pa tako i posjetima IRB-u, ODI2022 omogućit će posjet organiziranih školskih grupa uz prethodnu rezervaciju termina.

U skladu s time, program ovogodišnjeg ODI-a koncipiran je na temelju školskih predmeta pa su aktivnosti uživo organizirane na istraživačkim postajama po sljedećim temama: kemija, fizika, biologija i biomedicina te znanost o okolišu.

VAŽNO!

Ulaz za posjetitelje osim za organizirane posjete škola nije moguć. Sva mjesta za škole su popunjena.

Tradicija Otvorenih dana Instituta Ruđer Bošković (ODI)

Otvoreni dan jest najvažnija i najpoznatija popularno-znanstvena aktivnost IRB-a, u sklopu koje IRB otvara svoja vrata za širu javnost. Tradicija otvorenih dana seže još od 2004. godine. Otvoreni dani IRB-a zabavno su i edukativno iskustvo za djecu svih dobnih skupina, učitelje i nastavnike, studente i profesore te sve znatiželjnike otvorenog, istraživačkog duha.

Idejni začetnik ove manifestacije je pokojna dr. sc. Greta Pifat-Mrzljak, koja je svoj entuzijazam prenijela mlađim generacijama. U sklopu Otvorenih dana Institut je do sada ukupno posjetilo preko 40 000 posjetitelja.

Naši posjetitelji su učenici osnovnih i srednjih škola, ne samo s područja Zagrebačke županije, već iz svih dijelova Hrvatske: Rijeke, Splita, Pule, Varaždina, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Sinja, Korčule, kao i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Institut Ruđer Bošković cijeni entuzijazam profesora koji iz godine u godinu dovode nove generacije svojih učenika i zahvaljuje im na njihovom trudu!

Cilj je svih aktivnosti u popularizaciji znanosti kojima se naši znanstvenici bave, motivirati sve građane da, bez obzira na obrazovanje, status, godine, spol ili nacionalnost, pristupe znanosti hrabro i s velikom dozom znatiželje te tako doprinesu stvaranju pozitivnog svjetonazora o važnosti znanja i znanosti.

Priprema, pozor, znanost!

Za kraj, ostaje nam samo pozvati vas da nam se pridružite na ovom hibridnom događanju i istražite naše znanstvene poslastice!

Pratite nas na svim našim digitalnim platformama pod #odi2022skolski #odi2022 #odinarudjer

Pronađite nas na YouTube kanaluInstagramu (@interaktivni_labos_irb) i Twitteru (@institutrb).

Odi na školski

Loading the player...

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.